Triggerpoint/ Sportmassage

Triggerpoint/ Sport massage

 

De meeste veelvoorkomende pijnen, pijntjes en wonderlijke klachten worden veroorzaakt door triggerpoints, kleine contracties in de spieren, ook wel spierknopen genoemd. Artsen werkzaam in pijnklinieken hebben vastgesteld dat 75% van alle pijnklachten worden veroorzaakt door triggerpoints.

Een triggerpoint is een kleine samentrekking in het spierweefsel. De constante spanning in de vezels van het triggerpoint zelf beperken de bloedcirculatie in zijn onmiddellijke omgeving.

 

 

 

 

 

 

 

Triggerpointmassage doorbreekt de chemische en neurologische feedback cirkel die de spiercontractie in stand houdt. Het bevordert de circulatie van het bloed die beperkt is als gevolg van het verkrampte weefsel en zorgt voor de toevoer van vitaminen en mineralen zoals magnesium om de spier te voeden.

De bloedtoevoer in de verkrampte spier wordt hersteld en de spier kan weer normaal functioneren.

 

Triggerpoints zijn niet hetzelfde als acupunctuurpunten. Triggerpoints zijn fysiek aanwijsbare pijnlijke knopen, (samentrekkingen) in het spierweefsel, en komen voor in voorspelbare patronen. Acupunctuurpunten zijn vaste punten op de energiestromen (meridianen) in het lichaam. Acupressuurpunten zorgen niet voor een afgeleide pijn en zijn bij gewone aanraking niet pijnlijk, tenzij ze samenvallen met een triggerpoint.

voorbeelden van Triggerpoints en hun afgeleide pijn

Copyright @ All Rights Reserved